Valitse oikea kahviautomaatti työpaikalle

Tämän artikkelin tarkoituksena on käydä läpi, mitä kaikkea tulee ottaa huomioon kahviautomaatin hankinnassa yritykselle.
Lauri Kuusela

Kahvi on merkittävä osa suomalaista työelämää ja siksi kahviautomaatti onkin yksi tärkeimpiä laitteita työpaikalla. Se tarjoaa henkilöstölle nopean ja kätevän tavan nauttia kahvista ja parantaa samalla työntekijöiden tehokkuutta. Tämän artikkelin tarkoituksena on käydä läpi, mitä kaikkea tulee ottaa huomioon kahviautomaatin hankinnassa yritykselle.

Kahviautomaatin leasing vai osto omaksi?

Kahviautomaatin leasing

Kahviautomaatin leasing on taloudellinen ja ketterä tapa hankkia kahviautomaatti työpaikalle. Suurien kertakustannuksien sijaan tasainen kuukausierä on yleensä ystävällisempi kassalle. Hankkimalla kahviautomaatin leasingilla saatte kiinteällä kuukausihinnalla laitteet, huollot sekä kahvit yrityksenne tarpeisiin.

Voit laskea arvioidun kuukausierän valitsemallesi kahviautomaatille helposti sivustollamme.

Tutustu kahviautomaatteihimme täällä.

Kahviautomaatti omaksi

Voitte halutessanne hankkia kauttamme myös kahviautomaatin yritykselle omaksi. Huoltosopimukset ovat saatavilla myös ilman leasingia. Ota yhteyttä myyntiimme ja pyydä tarjous teitä kiinnostavasta kahviautomaatista.

Sopiva kahviautomaatti työpaikalle

Ensimmäinen askel kahviautomaatin hankinnassa on määrittää yrityksenne tarpeet sekä budjetti. On tärkeää tietää, kuinka monta henkilöä käyttää laitetta päivittäin, jotta voidaan arvioida, millainen kahviautomaatti parhaiten sopii tilanteeseenne tai tarvitaanko mahdollisesti useampi laite.

Huomioon tulee ottaa paitsi käyttäjien määrä myös se käytetäänkö laitetta tasaisesti läpi päivän vai onko käytössä ruuhkahetkiä, kuten lounas, kahvitauot tai muut vastaavat tilanteet joissa kahviautomaatille saattaisi kertyä ruuhkaa. Liian hitaasti toimiva kahviautomaatti saattaa aiheuttaa taukojen venymisen ja näin heikentää tehokkuutta.

On myös hyvä ottaa huomioon erilaiset kahvivaihtoehdot, joita halutaan tarjota työntekijöille. Esimerkiksi jotkut haluavat kofeiinittoman kahvin tai kahveja eri paahtoasteista. Tämä voi vaikuttaa siihen, millainen kahviautomaatti on sopiva yrityksellenne sillä kaikissa kahviautomaateissa ei ole mahdollista käyttää yhtäaikaisesti eri kahveja tai juomia.

Suosittelemme varaamaan asiantuntijamme kanssa ajan maksutonta kartoitusta varten niin kartoitamme yhdessä millainen kokonaisuus on juuri teille sopiva.

Ota meihin yhteyttä tästä!

Oikea kumppani kahviautomaatin toimitukseen

Kahviautomaatti kannattaa hankkia luotettavalta toimittajalta. On hyvä valita toimittaja, joka on asiantunteva ja tarjoaa laadukkaita laitteita, henkilökohtaista asiakaspalvelua. Myös toimittajan tarjoama huoltopalvelu on tärkeä huomioida. Toimittajalta kannattaa myös kysyä suosituksia tai referenssejä heidän muilta asiakkailtaan.

Kannattaa myös valita kumppani, joka tarjoaa muut tarvitsemanne palvelut. Kahviautomaatti täytyy asentaa oikein sekä perehdyttää henkilöstönne laitteen käyttöön. Vaikka esimerkiksi meidän kahviautomaattimme ovat saanet kehuja helppokäyttöisyydestään saatatte silloin tällöin tarvita tukea tai ohjeita laitteen käyttöön.

Kahviautomaatti tarvitsee säännöllistä huoltoa - joissain tilanteissa jopa päivittäin. Lisäksi tarvitsette tietysti kahvia.

Usein keskittämällä nämä yhdelle kumppanille saatte säästöä, mutta myös ketterämpää palvelua.

Kahviautomaatin huolto ja ylläpito

Kuten jo edellä mainittiin vaatii kahviautomaatti säännöllisestä huoltoa, jotta voidaan varmistaa että laite toimii oikein ja kahvi säilyy maukkaana. Kahviautomaatin huoltoväli riippuu paljon sen käyttömäärästä. Yksinkertaistettuna mitä enemmän kahviautomaattia käytetään sitä useammin se tulee huoltaa.

Laajemmat huollot tulee teettää siihen valtuutetun toimijan toimesta ja kannattaakin hankkia kahviautomaatti kumppanilta, joka pystyy myös huollot suorittamaan.

Laajempien huoltojen lisäksi on suositeltavaa, että kahviautomaatti puhdistetaan päivittäin ulkoisesti ja säännöllisesti myös esimerkiksi keitinyksikköön liittyvät osat, joiden puhtaus vaikuttaa kahvin makuun. Lisäksi kahviautomaatin kahvisäiliöt tulee täyttää tarpeen mukaan sekä mallista ja asennustavasta riippuen myös vesisäiliöt sekä maitosäiliöt tulee täyttää. Nämä kevyemmät huoltotoimet ovat sellaisia, jotka pystyy tekemään itse mutta tarvittaessa saatte kauttamme jopa laitteen päivittäiseen ylläpitoon liittyvät palvelut.

Miksi hankkia kahviautomaatti työpaikalle?

Kahviautomaatin hankinta työpaikalle ei ole kuitenkaan pelkkä kulu kirjanpitoon vaan investointi viihtyisämpään työpaikkaan sekä henkilöstön tehokkuuteen. Kahviautomaatti ja laadukas kahvi houkuttelee työntekijöitä toimistolle etätöiden sijaan. Nopeasti toimiva kahviautomaatti vapauttaa aikaa työntekoon kahvinkeiton sijaan ja näin näkyy välittömästi tehokkaampana ajankäyttönä.

Haluatko lisätietoa tai tarjouksen? Ota meihin yhteyttä chatin kautta milloin tahansa tai lähetä viesti lomakkeella tästä.